این برنامه به سرپرست روابط عمومی باشگاه کوهنوردی آرش سنندج در تاریخ ۹۸/۱/۳۰ اجرا گردید. برای مشاهده عکس ها و گزارش برنامه روی گزینه ادامه مطلب کلیک کنید
اطلاعات برنامه
ساعت و تاریخ حرکت : ۶ صبح روز جمعه مورخ ۹۸/۱/۳۰
سرپرست برنامه : روابط عمومی باشگاه کوهنوردی آرش سنندج
طول پیاده روی مسیر : ۱۷٫۱ کیلومتر
مدت زمان پیمایش : ۵ ساعت و ۱۵ دقیقه
تعداد افراد شرکت کننده در برنامه : ۲۰ نفر
شروع برنامه
ساعت ۶ پس از سوار شدن به مینی بوس های مورد نظر به راه افتادیم و در ساعت ۹:۰۰ پس از رسیدن به چشم اندازی زیبا به منظور صرف صبحانه در فاصله در ۵ کیلومتری به روستای پالنگان توقف کردیم. پس از صرف صبحانه سوار مینی بوس شده و مسیر را به سمت روستای پالنگان ادامه داده و در ساعت ۹:۳۰ به روستای پالنگان رسیدیم.
معرفی روستای پالنگان
پالنگان، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان کامیاران در استان کردستان ایران است. این روستا که دارای قدمتی پیش از اسلام با چشمههای پرآب است و دره زیبای تنگیور در فاصله ۸۰۰ متری آن قرار دارد، در ابتدای اورامان کردستان قرار دارد و دارای خانههایی با ساختار پلکانی میباشد. این روستا در طول تاریخ حیات خود چندین بار ویران گشته است و بار دیگر بنا شدهاست.پالنگان تا قبل از زمان هه لوخان اردلان (۹۹۵ – ۹۶۹ شمسی) مرکز حکومت اردلان بودهاست.
شرح مسیر به همراه عکس ها
پس توقفی کوتاه در ساعت ۱۰:۰۰ پیمایش مسیر به سمت روستای دیوزناو از روستای پالنگان آغاز گردید.
طبیعت زیبای روستای پالنگان هر کوهنورد را به دلیل زیبایی های فوق العاده و بکر بودن آن به وجد خواهد آورد. وجود کودکان محلی روستا در حین عبور از روستای پالنگان منظر خاصی را ایجاد کرده بود که آن ها با زبان شیرین کوردی به ما خوش آمد گویی می گفتد و با با خنده های زیبایشان انرژی خاصی به همنوردانی که در مسیر در حال حرکت بودند بخشیدند.
در مسیر زیبایی های بسیار خاصی از طبیعت به چشم می خورد که با توجه به افزایش بارندگی های امسال ، این زیبایی چند برابر شده بود.
تماشای منظره روستای پالنگان و اطراف آن از این نما، که بالاترین نقطه روستا بود ، بسیار زیبا بود.
در ادامه مسیر چیزی که باعث شد حس متفاوت خاصی به این برنامه بدهد ادامه پیمایش مسیر در کنار رودخانه سیروان بود.
وجود درخت های ارغوانی در مسیر از دیگر زیبایی های این مسیر بود.
افزایش حجم آب رودخانه سیروان با توجه به بالا بودن حجم خروشان این رودخانه و عدم امکان عبور از کناره رودخانه در قسمتی از مسیر ، ما را مجبور کرد که مسیر را دور بزنیم که این امر باعث افزایش زمان پیمایش مسیر بین این دو روستا بود.
در ادامه مسیر دمای هوا کمی کاهش یافت و شاهد بارندگی کوتاهی بودیم که به جذابیت های این برنامه افزود.
افزایش سطح آب رودخانه های سیروان از نکات مورد توجه برای همنوردان و گروه هایی می باشد که قصد پیمایش این مسیر بکر و زیبا را دارند.
طبیعت زیبای روستای دیوزناو
در ادامه مسیر در ساعت ۱۵:۱۰ به روستای دیوزناو رسیدیم. وجود چشمه های آب و آب های فراوان و زیبای این روستا همان طور که در عکس ملاحظه می فرمایید بسیار جذاب و دیدنی بود.
معرفی روستای دیوزناو
دیوزناو به معنی جایی كه در آن خرس = دیو زیاد بوده است. مابین رودخانه سیروان و كوه شاهو قرار گرفته است همچنین دیوه زناو از دی + وه زه + ناو تشكیل شده است یعنی روستایی كه در آن درخت گردو وجود داشته است .
دی یعنی روستا و وهز به معنی گردو می باشد و ناو یعنی درون و داخل می باشد روستای دیوزناو در جنوب غربی استان کردستان و در منطقه اورامانات سروآباد با فاصله ۴۵ کیلومتری از مرکز این شهرستان واقع شده است و پس ازگذشتن از راههای صعبالعبور در دامنه رشته کوههای شاهو، به این روستا می رسیم، روستایی که دارای قدمتی هزاران ساله است، و به علت وجود قلل مرتفع وگرمسیری بودن این منطقه،مردم این روستا پاییز کمرنگی را تجربه می کنند وهرگز بارش برف را به تماشا ننشسته اند.
باوجود طبیعت خشن ومعماری خاص و فرهنگ سنتی ،زندگی با امید واستقامت،در جریان است. در واقع یکی از قدیمیترین روستاهای هورامان که قبلاً به عنوان شهر مشهور بوده« دیوزناو» است. دیوزناو قبلاً اسم دیگری داشته و به احتمال قوی اسم آن “پاوی” بوده، چون در کنار آب قرار دارد و دارای آئینی میترایی بوده است، که بعدها به هیچ وجه دین زرتشت را قبول نکرده و از دشمنان سرسخت زرتشتیان بودهاند و از طرف زرتشتیان به آنها لقب دیویسناوی داده شده است، یعنی طرفدار دین باطل و به حاکمان آنها دیو گفتهاند. عنوان ساکنین قبلی دیوزناو،(گهورها)بوده است یعنی بزرگان، هنوز هم آثاری از آنها به نام قلعه( گهورها)و … مشهور است و به این منطقه گاو رو میگویند. پادشاهان آنها آسکار، آرشتات ، شرام ، ژونی ، زورز، ماماره ز، بعدها هم پلنگ شاه ، شامیران، نادر شاه و…بودهاند.
حرکت به سمت سنندج
پس از پایان برنامه همنودران در کنار همدیگر استراحت کوتاهی کرده و به صرف ناهار پرداختند و به اتفاق همدیگر به بازدید کوتاهی از قسمت های مختلف روستای دیوزناو پرداختند.
در ساعت ۱۷ سوار مینی بوس شدیم و حرکت را به سمت سنندج آغاز کردیم. جاده های پر پیچ خم روستای دیوزناو بسیار زیبا و دیدنی بود و نمای این روستا در پای رشته کوه شاهو بسیار زیبا و دیدنی بود. مسیر را با مینی بوس به طرف روستای دل و دل مرز و دگاگا ادامه دادیم و سپس از روستای ماضی بن عبور کرده که طبیعت این مسیرها بی نهایت زیبا بود که پیشنهاد میکنم هر گردشگر و کوهنورد از سراسر ایران یک بار هم که شده از این مناطق بازدید به عمل آورد. در ادامه وارد جاده اصلی مریوان شده و پس از توقف کوتاهی در روستای نگل حرکت را به سمت سنندج ادامه دادیم و در ساعت ۲۲ (۱۰ شب) همه همنوردان در کمال صحت و سلامت به میدان آزادی شهر سنندج رسیدیم.
با تشکر از همکاری همنوردان باشگاه در اجرای خوب این برنامه
اسامی افراد شرکت کنند در برنامه
۱٫ ماشالله نصرتی
۲٫ شهلا گیوه نشان
۳٫فریدون میرانی
۴٫ یدالله حمزه بهمنی
۵٫ شاهو علافی
۶٫ کنعان خانپور
۷٫ کیومرث سیدی
۸٫ ستار شکوفا
۹٫ حامد محمدی
۱۰٫ رویا جوانمرد
۱۱٫ ریزان محمدی
۱۲٫ فرزاد احمد پناه
۱۳٫ظاهر فتحی
۱۴٫ آرینا سلطانی
۱۵٫دیاکو پیرظهیری
۱۶٫ هومن پیرظهیری (مهمان )
۱۷٫ جمال پیرظهیری (مهمان)
۱۸٫ فریبا مینویی (مهمان)
۱۸٫ علی طاهری (مهمان)
۱۹٫ یاسمن معتمدی(مهمان)
۲۰٫ مهرداد قاسمیان
با آرزوی سلامتی و تندرسی برای همه همنوردان
گزارش : مهرداد قاسمیان
دیدگاهتان را بنویسید