این برنامه به سرپرستی آقای مسعود پاکنهاد در تاریخ ۹۶/۶/۱۷ اجرا گردید. برای مشاهده عکس های آن برنامه گزینه ادامه مطلب را انتخاب کنید.
کوه دالاخانی (آشیانه عقاب ها)
به نام خدا
گزارش برنامه صعود به قله سهیل با ارتفاع ۳۳۵۰ متر دالاخانی ( سنقر)
تاریخ اجرا : ۱۷ شهریور ماه ۱۳۹۶
تعداد افراد شرکت کننده : ۱۹ نفر
وضعیت جوی : هوا آفتابی ؛ سرعت باد حدود ۵ کیلومتر در ساعت
وسیله ترابری : مینی بوس
سرپرست برنامه : مسعود پاک نهاد
سرقدم : یدالله شیدا
شرح اجرای برنامه :
این برنامه به یاد سالگرد درگذشت حبیب الله بیگلری؛ در منطقه سنقر و قله زیبا ی دالاخانی انجام گرفت.
در تاریخ جمعه ۱۷ شهریورماه ساعت ۴٫۳۰ بامداد ؛ تیم ۱۹ نفره به وسیله یکدستگاه مینی بوس ازمیدان اقبال سنندج به مقصد شهرستان سنقر از مسیر جاده همدان حرکت خود را آغاز نمود. نرسیده به روستای کامشگران از مسیر روستاهای سراب قحط، کنگره، گردکانه و قمام مسیر خود را به سمت سنقر ادامه دادیم ( حدود ۱۰ کیلومتر از مسیر خاکی بود). در خروجی جنوبی شهر سنقر به سمت کرمانشاه توقف کوتاهی کرده و در ادامه مسیر پس از حدود ۶ کیلومتر از سمت چپ جاده وارد مسیر روستای قوریچای شده و در ساعت ۷٫۳۰ دقیقه به ابتدای مسیر صعود رسیدیم.
مسیر پاکوب صعود تقریبا در بیشتر جاها مشخص است . در طول مسیر آنتن دهی موبایل خوب بوده و فقط همراه داشتن آب تا رسیدن به پناهگاه ضروری است. همنوردان با استراحت های کوتاه در مسیر و پس از عبور از همه فرازها و نشیب ها و گذر از شیب نسبتا زیاد زیر گردنه مشرف به پناهگاه به بالای گردنه رسیده و مستقیما به سمت قله ادامه مسیر دادیم. و ساعت ۱۲٫۱۵ دقیقه تمامی اعضای گروه به قله رسیده و موفقیت خود را به هم تبریک گفتند. در فراز قله یاد همنورد فقید حبیب الله بیگلری که این صعود برای یاد و خاطره ایشان برگزار شده بود گرامی داشته شد.
پس از حدود ۲۰ دقیقه استراحت و گرفتن عکس، حرکت به سمت پایین شروع شد، در سمت چپ مسیر پایین آمدن پناهگاه و چشمه ای قرار دارد، ولی بدون رفتن به پناهگاه ادامه مسیر تقریبا از مسیر بالاآمدن به سمت روستای قوری چای با چند توقف کوتاه ادامه یافت و در ساعت ۱۵٫۳۰ به روستا رسیدیم.
جهت صرف نهار به پارک ورودی جنوبی شهر سنقر رفته و پس از صرف نهار و استراحت کوتاهی عازم سنندج شدیم. در معیت همه اعضا گروه با صحت و سلامت و شور و شعف بسیار در ساعت ۲۰ به سنندج رسیدیم.
افراد شرکت کننده در برنامه:
۱- مسعودپاکنهاد ۲- ماشااله نصرتی ۳- یداله شیدا ۴-سیامک چایچی
۵-ارمین اربابی ۶-هژیر صالحی ۷-محمودمعاذی ۸-فرح علی مرادی
۹-نبی احمدپناه ۱۰-کیومرث صیدی ۱۱-جهانگیررستمی ۱۲-صباح جعفری
۱۳-کنعان خانپور ۱۴-محمودمحمودی ۱۵-ایوب سجادی ۱۶-صباح پرسته
۱۷-ظاهرفاتحی ۱۸-مسعودبذرافکن
موقعیت جغرافیایی سنقر: شهرستان سنقر در ۸۵ کیلومتری شمال شرقی شهر کرمانشاه قرار دارد. این شهرستان از شمال با استان کردستان، از شرق با استان همدان و از غرب و جنوب با شهر کرمانشاه همسایه است. دارای آب و هوای سرد کوهستانی بوده و این به واسطه وجود کوههای سر به فلک کشیده ای همچون ارتفاعات دالاخانی در جنوب شرقی، کوههای بدر، پریشان و کوه مادیان( مادها) در شمال و کوههای پنجه علی و سایه علی در شمال غربی و کوههای هزارخانی در شمال شرقی و کوه میجه در جنوب است.
رشته کوه دالاخانی : این رشته کوه از ۳ قله مهم تشکیل شده است که به ترتیب عبارتند از:
۱- قله سهیل با ارتفاع ۳۳۵۰ متر
۲- قله کل فرج با ارتفاع ۳۱۵۰ متر
۳- قله قیط قلعه با ارتفاع ۳۲۸۰ متر
موقعیت رشته کوه دالاخانی: رشته کوه دالاخانی از شرق شهرستان سنقر مانند دیواری عظیم کشیده شده است. این رشته کوه از شرق با کوه امروله با ارتفاع ۳۱۵۰ متر و کوه نخودچال، از جنوب با قله قیط قلعه، از شمال با کوه کمرزرد(اوجی ایتی) همجوار است. پوشش گیاهی بسیار غنی و سرسبز دارد ودارای چشمه های بسیاری است از جمله می توان به چشمه سهیل در ارتفاع ۳۰۰۰ متری، چشمه پونه در ارتفاع ۲۷۰۰ متری اشاره کرد.
مسیرهای مهم صعود
۱-مسیر قوری چای: این مسیر تقریبا در ۷-۶ کیلومتری سنقر به طرف استان کرمانشاه قرار دارد. قوری چای نام روستایی است که در دامنه کوه دالاخانی قرار گرفته است. این مسیر از دره ای به نام دره مصطفی شروع می شود و به دروازه اصلی کوه ختم شده که از طریق دره دیگری موسوم به دره برزلین ( نام گیاه دارویی به همین نام است) رسیده و از آنجا به وضوح می توان پناهگاه را مشاهده نمود. این مسیر مناسب برای صعودهای تابستانی می باشد و در فصل زمستان به خاطر وجود برف فراوان نیاز به برفکوبی سنگین دارد.
۲-مسیر حسن آباد: این مسیر در امتداد مسیر روستای قوری چای قرار دارد و مانند قوری چای در دامنه شمالی دالاخانی واقع شده و دو راه برای صعود دارد. راه اول با کمی پیاده روی و تراورس به راست به مسیر قوری چای ختم شده و راه دوم کاملا فنی است که در انتها با کمی پیاده روی به سمت راست به پناهگاه ختم می شود. در طول مسیر آبی وجود ندارد لذا کوهنوردان باید از روستا آب بردارند. این مسیر به علت دست به سنگ بودن کمتر مورد استفاده قرار می گیرد. نام دیگر این مسیر قره نو( یال سیاه) می باشد.
۳- مسیر در روستای تینمو قرار گرفته است. این روستا در ۱۵ کیلومتری سنقر به طرف کرمانشاه، در کنار راهداری خانه هدهدی (مسیر سمت راست راهداری) قرار گرفته که با جاده ای مشخص به دامنه کوه منتهی می شود. این مسیر مناسب برای صعودهای تابستانی و زمستانی است که در میانه راه چشمه ای فصلی و در انتهای آن چشمه پونه قرار دارد. در طول مسیر می توان قله قیط قلعه را در سمت راست ملاحظه کرد.
۴-مسیر گونبان : این مسیر درست در سمت چپ راهداری خانه هدهدی قرار گرفته و به روستای گونبان ختم می شود. مسیری است که از میان دره ای گذشته و به زیر پناهگاه دالاخانی می رسد. مسیرش طولانی و در صعودهای بهاری از جاذبه های فراوانی برخوردار بوده که بیشتر کوهنوردان از آن استفاده می کنند. در طی این مسیر می توان دروازه را مشاهده کرد که به زیر پناهگاه ختم می شود.
موقعیت پناهگاه: پناهگاه در جنوب غربی قله دالاخانی قرار گرفته دارای سه اتاق و یک راهرو می باشد که مساحت دو اتاق آن ۱۲ متر و یک اتاق ۷ متر می باشد. پناهگاه حدود ۱۰۰متری چشمه سهیل واقع شده و با قله حدود ۲۰ دقیقه فاصله دارد.
دالاخانی کلمهای کردی به معنی آشیانه عقابها میباشد. تصور بر این است که قبلاً آشیانه عقابها بودهاست. هرچند هم اکنون هم تعداد کمی عقاب در اطراف کوه وجود دارد. پرندهٔ شکاری که آنرا عقاب نیز گویند.
برگرفته از صفحات مختلف وب
عکس های برنامه
دیدگاهتان را بنویسید